Windows Phone 8 Back Button

Get help using Construct 2

Post » Thu Jan 24, 2013 12:02 am

Hey

I was wondering how to get the back button on Windows Phone 8 to take you back a menu inside the app. I read the thread with @thehen and @Rob Kachmar, where you were trying to get the resume working, I got it working with the r116 release, but I'm trying to use the back button for in-app functionally as well. Is this possible?

Also I'm having trouble with audio in the app, as it seems to play it on the phone with the media player.

Thanks

-FrodoFrodoBaggins2013-01-24 05:42:01
B
4
S
1
Posts: 20
Reputation: 790

Post » Thu Jan 24, 2013 8:54 pm

Bump
B
4
S
1
Posts: 20
Reputation: 790

Post » Fri Jan 25, 2013 11:00 pm

bump
B
4
S
1
Posts: 20
Reputation: 790

Post » Fri Jan 25, 2013 11:34 pm

@FrodoBaggins I have it working in my plugin that I'll be releasing over the weekend.
Moderator
B
72
S
13
G
11
Posts: 900
Reputation: 11,783

Post » Sat Jan 26, 2013 1:38 am

Thanks @thehen - looking forward to itFrodoBaggins2013-01-26 01:38:52
B
4
S
1
Posts: 20
Reputation: 790

Post » Sat Jan 26, 2013 3:38 pm

Also, just be sure to keep navigation and the backstack into consideration: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windowsphone/develop/hh394012(v=vs.105).aspx
B
13
S
3
Posts: 21
Reputation: 1,192

Post » Fri Jun 21, 2013 1:38 am

Hi all (and plugin author),

I installed the plugin, and added an event for the game to go to my Title Screen when the user clicks Back.

My event sheet has this entry:
WindowsPhone . On back --> System . Go to layout "TitleLayout"

However, when I click the Back button on WP8, the game quits and goes to the WP system Start screen.

Am I missing something? :-/

Once I get this working, I also want to detect the layout, so that I can go to the title screen when the game is being played, or quit the game when it's already in the title screen.

FYI, I am using the WP8 emulator in VS2012 since I don't have a physical device at the moment.

Thanks in advance!
B
8
S
1
Posts: 6
Reputation: 654

Post » Fri Jun 21, 2013 8:42 am

@OnekSoftGames have you followed the plugin instructions, where you copy the relevant files into the project included in the .zip file?
Moderator
B
72
S
13
G
11
Posts: 900
Reputation: 11,783

Post » Sun Jun 23, 2013 7:57 pm

Which instructions are you referring to? I was following the information in this thread:
http://www.scirra.com/forum/plugin-windows-phone-updated-iap-trial-more_topic62454.html

I followed these instructions:
"Firstly download the plugin and extract to <install path>\exporters\html5\plugins. "

I copied the plugin contents into the Plugins folder of Construct 2.
C:\Program Files\Construct 2\exporters\html5\plugins\WindowsPhone

Your instructions didn't say what to call the subfolder under plugins, so I just called it "WindowsPhone"... should it be something different?

The instructions also say:
"Included in the download is a Windows Phone project. Use this rather than exporting your own project."

However, I already have an existing C2 project, which I exported to a WP8 project. I'm not quite sure how I can use your WP project, and still use my C2 project.

Should I skip this step about using your WP project?

Please advise, thanks!
B
8
S
1
Posts: 6
Reputation: 654

Post » Sun Jun 23, 2013 8:31 pm

@OnekSoftGames using the included project is very important. Use this and copy your c2runtime.js, images, files and wav versions of the audio across.

I'm writing a comprehensive tutorial at the moment which should be live in a few days if that helps.
Moderator
B
72
S
13
G
11
Posts: 900
Reputation: 11,783

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: tarek2 and 15 guests