WIndows Phone plug in won't play sound

Get help using Construct 2

Post » Sun Feb 16, 2014 1:38 am

Hello,

I am following the tutorial (https://www.scirra.com/tutorials/593/windows-phone-games-with-construct-2/page-1?page=2) to try to get sound to work on a WP device. After tinkering and failing for a bit, I tried the completed .capx from the tutorial.

1) export to windows phone 8
2) Add all of the .wav files into the media folder.
3) Add existing items in Visual Studio. Make sure the .wave files show up.
4) rebuild and deploy

No sound. :(

Anyone have an idea on how to trouble shoot?
B
11
S
2
Posts: 68
Reputation: 982

Post » Sun Feb 16, 2014 3:22 am

@KiratTheKop, hmmm, using those same steps I've gotten sound on my Windows Phone 8 (Nokia Lumia 820). What device do you have?

And, if I remember correctly, I think during the export process, Construct 2 renames the audio files to lowercase. So, are the WAV files you import the same as the renamed audio files?

Here's one of my apps that I just tested that has sound. Let me know if you also hear sound on it or not. App link
B
20
S
4
G
1
Posts: 185
Reputation: 2,563

Post » Sun Feb 16, 2014 5:27 am

I noticed that and tried renaming them to uppercase. Then I tried it again all lower case. :(
B
11
S
2
Posts: 68
Reputation: 982

Post » Sun Feb 16, 2014 4:23 pm

@thehen

Okay figured it out. I have to use the project solution that came with the plugin. What does that solution do differently from the one ported by Construct 2?


Thanks!KiratTheKop2014-02-16 16:52:47
B
11
S
2
Posts: 68
Reputation: 982


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: jastoh, jbr190 and 37 guests