World/Tile Generation Question

Get help using Construct 2

Post » Fri Jun 07, 2013 10:48 pm

Hi,
My name is EJ Martinez.Im here because i have a question about populating my game world with objects.I want to give the player the freedom to explore a big world at the size of 3200x3200 or 6400x6400 Im wondering what the best way to go about Placing 32x32 block tiles around that size of an area.I just need some advice on the best way to populat the game world with my objects i want to have a pretty big world.
GMO FOOD = DEATH
B
23
S
9
G
5
Posts: 567
Reputation: 6,368

Post » Fri Jun 07, 2013 10:50 pm

a good starting position. Take it fro mthere and go nuts with tweeking it
B
9
S
3
G
3
Posts: 70
Reputation: 1,990

Post » Fri Jun 07, 2013 10:52 pm

[QUOTE=mrPeanut] a good starting position. Take it fro mthere and go nuts with tweeking it[/QUOTE]
Thank You!! I also forgot to mention i was using the Pro Version.
GMO FOOD = DEATH
B
23
S
9
G
5
Posts: 567
Reputation: 6,368

Post » Fri Jun 07, 2013 10:55 pm

doesn't mather i pulled it off in my free version. Too poor for the personal one. So just here to help people along now ;). Best of luck to you @RookieDev
B
9
S
3
G
3
Posts: 70
Reputation: 1,990

Post » Sat Jun 08, 2013 12:11 am

Ok my issue here is i do not want random generation after seeing what i will be going through.I am still kinda new to construct,I just want to know how to generate a bucnch of tiles without needing to place over one hundred.Unless this goes both ways
GMO FOOD = DEATH
B
23
S
9
G
5
Posts: 567
Reputation: 6,368

Post » Sat Jun 08, 2013 3:18 am


This should help :3
Basically for the array size, just divide the map size by one of the tile sides. For example 6400 divided by 32 would give me an array size if 200x200x1InvaderX2013-06-08 03:21:06
B
30
S
8
G
3
Posts: 366
Reputation: 6,302


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests