6 Pasi Sa Te joci cu "Mintea Jucatorilor"

Favourite 348 favourites
Tutorial written by ludodesignOriginally published on 17th, December 2011 - 8 revisions

Deschide-ti mintea , dar ai Grija s-a nu te ranesti !


Asta e o list cu 6 elemente de motivare a creierului uman, Specific pentru a motiva si a stimula placerea oamenilor de a actiona si a lucra in joburile din viata reala.
In acest caz, il aplicam special gameplay-ului digital(pentru jocuri).

1)Bara de experienta(Masoara un progres)-Bara de experienta inregistreaza un progres,
ceva ce lui Jesse Schell ii face placere.Ideea the a nu da bonusuri jucatorului , pentru medaliile obtinute(teste,misiuni,obiective)dar tot odata castigand 1xp , pentru orice actiune facuta.Acest lucru invoca notiunea de evoluare continua.


2)Functii Multiple(De luna sau scurta durata)- A Castiga 10.000 de carti speciale este plicticos: A Castiga 10 carti speciale este amuzant.Si pentru a castiga 10 carti speciale sunt cateva mici atributii ce trebuiesc indeplinite.
Gasind una, luptand pentru cealalta,invatand pentru a castiga o alta, si pentru a le castiga pe toate,obiectivul de a le colecta este finalizat.Obiectivele scurte adunate rezulta intru-n obiectiv mai mare,si toate eforturile depuse in final se vor fi meritate.
Misiunea Importanta fiind impartita in mai multe parti, pentru ca oamenii sa fie entuziasmati si a o intelege prin viziunea umana si a fi incurajati sa castige.


3) Bonus pentru Eforturi*(Toate eforturile primesc bonusuri)-De fiecare data cand o actiune este dusa la final, castiga credite ,experienta, bani, parti,sange,suflete,putere spirituala, putere...... nu numai pentru finalizare, dar si pentru ca a incercat.Nu pedepsesti actiunile care nu au fost duse cu bine la bun sfarsit, dar le rasplatesti foarte putin , vor fi bonusuri instant.


4)Informatii jucatorului(Rapid,Clar,Simplu)-Acest lucru este absolut necesar.Cel mai bun exemplu este sa iti aduci aminte ca oamenii nu intotdeauna potrivesc actiunile cu cosencintele,dar creierul uman are nevoie de acest lucru sa se ingrijoreze(creaza suspans).
Poluarea,Incalzirea Globala, Inundatii,Violenta Publica, Toate sunt probleme cauzate de catre noi de asemenea,Dar vina este impartita,Manifestarea este mica , si sta inafara grijilor umane.Deoarece Consecintele sunt distante in spatiu si timp,este greu sa intelegi o lectie din aceasta.Dar oferind informatii rapide si directe , pot intelege , invata si schimba rapid.


5) Elementul de nesiguranta(Un secret neurologic,Bonusul magic pentru creier)- Un efort cunoscut incanta oamenii,dar un efort cu posibilitati neasteptate fascineaza creierul,il face sa se aprinda.Dopamina este asociata cu comportamentul"cautarii de efort",Daca jucatorul salveaza un pom, iar prin acest lucru salveaza si o pasare care se afla in pomul respectiv, si pe urma pasarea il va urma in calatoriile sale, acest lucru va fascina jucatorul intro maniera mai mare si mai placuta.6) Reteaua de Socializare(Alti oameni ne incanta)- Ce cu adevarat incanta un jucator de multe ori sunt participantii la joc, in termeni de efort, nu bani. In sensul ca oamenii vad, comenteaza, participa, lucreaza impreuna.Reteaua sociala organizeaza si sustine jocul de la sine: creaza iteme, noi upgradeuri, imbunatatiri, si websiteuri pentru a imbunatati ce a fost de prima oara creat de catre retea. Prin colaborare , se incanta , intr-o maniera de competitie,si vor vrea mai mult si cu mai multa vointa sa continue sa creasca si sa reincerce.Balanta dintre competitie si comparare este cheia succesului.


Influenta pe care o veti avea folosind aceste 6 caracteristici este mare.Este foarte puternica intro buna maniera dar de asemenea si rea.Fie pentru educatie,distractie sau stiinte, cat despre dependenta , dominare si control asupra mentalitatii influentata de secole de evolutie a creierului uman pentru o viata mai buna, supravietuire si interactiune cu rasa noastra.

Utilizarea acestor caracteristici poate fi cruda,sau poate fi o delicatese pentru mintea omului.Aveti grija si respectativa cand le folositi.As putea chiar da un exemplu folosirii in sensul rau a acestora, dar o sa ma abtin din a intra in discutia aceasta din cauza unui mic lucru numit" etica" care nu imi place prea mult!

Referinte :

The Art of Game Design - Jesse Schell
Images - Scirra, weheartit, google images

Written by Thiago Attianesi (designludico.com)
Translated by Anderson Canafistula

Unlock your full gamedev potential

Upgrade to the Personal Edition of Construct 2, it has way more features and won't holding back from making money and using your full creativity like the free edition does. It's a one off payment and all Construct 2 editor updates are free for life!

View deals

Plus, it's got a lot of additional features that will help you save time and make more impressive games!

Leave a comment

Everyone is welcome to leave their thoughts! Register a new account or login.